נפילה בשטח ציבורי

נפלתם בשטח ציבורי? נפגעתם ממכשול בדרך?

פנו לצוות משרדנו ותקבלו את הייעוץ הטוב ביותר לצורך קבלת הפיצוי הגבוה ביותר.

נפילה בשטח ציבורי

לצערנו הרב, קיימים מכשולים רבים בדרכינו כהולכי רגל, או כרוכבי אופנים וכדומה, אשר גורמים ללא מעט נזקי גוף לנופלים בהם.

בן היתר המדובר בבורות, מרווחים בין מרצפות או מרצפות משוחררות, כתם שמן או מים, אי הצבת שלטי אזהרה , אי סימון מדרגות, תחזוקה לא תקינה של המקום, מתקן משחקים לא תקין או ללא הוראות או שלטי אזהרה, מכסה ביוב בולט ועוד רבים ומגוונים.

הכלל החשוב ביותר בתאונות הנ"ל הוא העדות והראיה לקיום המכשול שבגינו נגרם נזק הגוף. כמובן שיש להוכיח קשר סיבתי בין המכשול לנזק עצמו.

לרובנו טלפונים חכמים עם מצלמות ואנו ממליצים לעשות בהם שימוש סמוך לתאונה ככל האפשר.

רבים המקרים, בהם מגיעים למשרדנו לקוחות ומתארים מכשול שבגינו נפלו, אם במדרכה, אם בכביש או בכל מקום ציבור, אך אין בידם כל תמונה או ראיה התומכת בקיום המכשול כאמור.

אכן, ניתן לצלם את מקום התאונה גם לאחריה, אך הסיכון הוא כי העירייה או בעלי המקרקעין יתקן את המכשול, ואז לא יהיה ניתן להוכיח שהיה קיים קודם לכן, במועד התאונה.

לכן, לצלם, לצלם, לצלם!! מכמה שיותר זוויות, תמונות רחבות שיבהירו את מיקום המכשול ביחס לאזור ויקל ביותר על בית המשפט בבואו להחליט על אחריות המזיק וזכאות לפיצוי.

עד לתאונה יכול בהחלט לסייע בהוכחת האחריות, אך אין טוב ממראה עיניים!!

כן אנו ממליצים לצלם את נזק הגוף ככל הניתן, שטפי דם, גבס, חתכים ועוד, ולהמשיך לצלם למשך כמה ימים לאחר התאונה.

בנוסף אנו ממליצים לשמור על כל תיעוד רפואי, הוצאה, קבלות, הדמיות, תלושי שכר לפני התאונה ולאחריה וכל תיעוד של הוצאה בגין התאונה, לרבות עוזרת בית וכו'.

חשוב להבהיר, כי לא כל נפילה, מזכה בפיצוי מבעל המקרקעין או האחראי לו, וכי רק במקרה בוא ניתן להוכיח רשלנות של מחזיק המקרקעין, ישית בית המשפט את האחריות עליו ויחייבו בתשלום פיצוי בגין נזקי הגוף שנגרמו.

במקרים מסוימים, יטיל בית המשפט אשם תורם, על התובע, הנפגע, כך לדוגמא, אם נפל ממש סמוך לביתו וסביר כי מכיר הוא את המפגע והיה יכול להימנע ממנו.

במקרה של אשם תורם, יפצה הנתבע רק בתחום אחריותו, קרי בקיזוז האשם התורם. לדוגמא: אם נקבע אשם תורם של 30% , אזי התובע יהיה זכאי לפיצוי בשיעור של 70% מהנזק שנגרם לו.

בכל מקרה של נפילה כאמור, אם ברחוב, אם בקניון או בכל מקום ציבורי אחר, חשוב מאוד לפנות לטיפול רפואי סמוך ככל הניתן, ולהגיד את סיבת הכאבים ואף לספר על המקרה.

גם במקרה שהפגיעה קטנה, ממליץ משרדנו לפנות לטיפול רפואי, שכן במקרים רבים, הכאבים מתגברים והנזק מתגלה רק לאחר מספר ימים.