תאונות עבודה

משרדנו לשירותכם

נגרם לכם נזק שקשור לעבודה? בואו אלינו לקבל את הייעוץ והליווי עד לקבלת כל הפיצויים להם אתם זכאים!

תאונת עבודה:

כל תאונה או מחלה שנגרמה בעקבות העבודה, מהלך העבודה, כתוצאה מהעבודה, בדרך אליה או בחזרה, תיחשב כתאונת עבודה ותזכה את הנפגע בפיצויים עבור נזקי הגוף שנגרמו לו מהמוסד לביטוח לאומי ובמקרה של תאונת עבודה בעקבות רשלנות המעביד, תאפשר לנפגע לתבוע גם את המעסיק ואת חברת הביטוח המבטחת את עסקו.
יודגש, כי גם עצמאיים יכולים לתבוע את המוסד לביטוח לאומי במקרה של תאונת עבודה, ברם ההליך מעט שונה וכך גם הפיצוי.
שימו לב, כי גם התקף לב יכול ויגרם כתוצאה מעבודה להיחשב כתאונת עבודה. מעבר לכך, גם באם אין המדובר בתאונת עבודה, יכול הנפגע לתבוע את המוסד לביטוח לאומי בתביעת נכות כללית.
תאונת עבודה :
במקרה של תאונת עבודה קלאסית, כגון נפילה או פגיעה במהלך העבודה, בדרך אליה או ממנה, יש להגיש תביעה לדמי פגיעה למוסד לביטוח לאומי, לצורך הכרה בתאונה כתאונת עבודה ותשלום 90 ימי מחלה/אי כושר לפי 75% של השכר הממוצע בשלושת החודשים שקדמו לפגיעה.
לעיתים נדחית התביעה והתאונה אינה מוכרת כתאונת עבודה, או שרק חלק מן הפגיעות הוכרו, או אז, יש להגיש תביעה לבית הדין האזורי לעבודה לצורך ההכרה בתאונה כתאונת עבודה והפגיעות הנוספות שלא הוכרו ויש לנהל הליך זה ביד רמה, שכן לו משמעויות קריטיות לניהול ההליך
במקרה שהתאונה הוכרה כתאונת עבודה, יש להגיש תוך שנה ממועד ההכרה בתאונה כתאונת עבודה, תביעה לנכות מעבודה, אשר לאחריה יוזמן התובע לוועדות רפואיות לצורך קביעת נכותו הזמנית והקבועה.
במקרה שהקביעה הרפואית אינה תואמת את מצבו של הנפגע, יישלח עורך דין מנוסה את הנפגע למומחה המתאים, לצורך מתן חוות דעת, עימה יוגש ערעור כנגד הועדה הרפואית של המוסד לביטוח לאומי, והנפגע יוזמן לוועדה רפואית לעררים לצורך דיון ובדיקה מחדש את נכותו ומצבו.
גם על החלטה זו של הועדה הרפואית לעררים, ניתן לערער לבית הדין האזורי לעבודה בשאלה משפטית בלבד. במידה והערעור צלח, לרוב מוחזר הנפגע לאותה ועדה לעררים, אשר עליה לבצע את החלטות בית הדין.
במידה והוועדה הרפואית לעררים שוב אינה מקבלת את עמדת הנפגע ואינה פועלת בהתאם להנחיות בית הדין, אזי ניתן שוב לערער לבית הדין ולדרוש כי יוחלפו חברי הוועדה הרפואית לעררים אשר נעולים על החלטתם.
חשוב לזכור, כי רק נכות מעל 9% מזכה בפיצוי ! כאשר בין 9-19% זכאי הנפגע לפיצוי בצורת מענק חד פעמי, ומעל 20% נכות, זכאי הנפגע לקצבה חודשית בגין שיעור נכותו.
תקנה 15, לתקנות המוסד לביטוח לאומי, מזכה נפגע, אשר נכותו משפיעה באופן ניכר על יכולתו להשתכר ומעלה את אחוזי נכותו ב 1/2 , 1/3 או 1/4 על פי שיעור הירידה בהכנסות, בהתחשב בגילו ובמקצועו.
כפי שעיניכם קוראות, ההליך במוסד לביטוח לאומי, יכול להיות ארוך ומייגע. במלחמה זו, המתמיד מנצח ונדרשת סבלנות רבה, שכן זוהי מלחמת התשה והמשרד שלנו לא מוותר!

מחלת מקצוע מיקרו-טראומה:
בעבודות רבות, נדרשים העובדים לביצוע פעולות פיזיות אשר יכולות להביא למחלות ממקצוע שונות ומגוונות.
הפגיעות הקטנות הללו במהלך השנים, יכולות לגרום למחלות אשר יש ואף ימנעו מהנפגע המשך עבודה ונכות רפואית לא קלה.
מיקרוטאומה הינה מצב של נפגע עבודה אשר כתוצאה מפעולות חוזרות במהלך השנים, כאשר היא תוגדר כך במקרה שאינה נמצאת ברשימת מחלות המקצוע הסגורה , המוכרת על ידי המוסד לביטוח לאומי אשר להלן מחלותיה:
1. הרעלה על ידי חומר חיצוני – הרעלה כתוצאה מחשיפה קבועה לחומר רעיל כדוגמת ברום, בנזן, כרום, מטנול, פלואור ועוד כ- 25 חומרים אשר מפורטים בחוק.
2. מחלה כתוצאה מחשיפה לחומר כימי – אלרגיות או מחלות אשר נגרמות לנוכח שאיפה או מגע עם חומר כימי ותרכובת אשר מגיעה מחשיפה למתכות כדוגמת טיטניום, טונגסטן או ונדיום, אפוקסי על כלל צורותיו, כמו גם עקרות כתוצאה מחשיפה לגורמים אלו
3. סרטן כתוצאה מחשיפה לחומר חיצוני – אסבסט, כרומטים, ניקל ופחמנים.
4. פגיעה חושית בכושר השמיעה, מחלות קרינה אשר נסובות מחשיפה לקרני לייזר, אינפרא אדום, מיקרו גלים, אולטרסגול, מיינת, מיקרו גלים, מחלות צלילה ושחיקת עצבים או פגיעות גפיים.
5. מחלות ביולוגיות – חשיפה למחלות אשר מקורן בנגיפים או חיידקים אשר התבטאו בפיתוחה של מחלה כדוגמת כלבת, צפדת, שחפת, ברוצלוזיס, שיתוק וחשיפה למיקרו אורגניזם כלשהו אשר הדביק את העובד.
6. מחלות המועברות מגורם אורגני צמחי – חשיפה לגורמים ביולוגים אשר עוררו מחלות או אלרגיות ועד כדי אירועים אונקולוגיים כדוגמת אבק עץ או ביסנוזיס.
זאת אומרת, שמחלה שמתפתחת כתוצאה מהעבודה או אשר המקור שלה הוא בעבודה תוכר כמחלת מקצוע ומיקרוטראומה תוכר כמו תאונת עבודה לכל דבר ועניין ותזכה את הנפגע בפיצוי וסיוע מהביטוח הלאומי.
לדוגמא:
מורה אשר נאלצה לאמץ את קולה למשך זמן ונפגעו מיתרי קולה.
חשיפה לשמש למשך זמן אשר הובילה למחלת סרטן העור.
מחלות פרקים בכפות ידיים לקלדניות.
ישנה חשיבות מכרעת בקבלת ייעוץ משפטי נכון והפנייה למומחים רפואיים מתאימים, להצלחת ההליך במוסד לביטוח לאומי. למשרדנו ניסיון של שנים בייצוג נפגעים בהליכי הביטוח הלאומי השונים ובהצלחה רבה יש לאמור.